logo

O INOVAȚIE ABSOLUTĂ

DEZACTIVEAZĂ CELE MAI FRECVENTE VIRUSURI DE RĂCEALĂ ȘI GRIPĂ!

Mituri despre gripă și răceală

ViruProtect > ViruProtect  > Mituri despre gripă și răceală

Mituri despre gripă și răceală

Potrivit unui studiu realizat de Facultatea de Medicină de la Universitatea Harvard, infecțiile respiratorii sunt cele mai frecvente afecțiuni care se manifestă atât la adulți, cât și la copii. În vreme ce copiii suferă până la 5 infecții respiratorii pe an, adulții se confruntă cu până la 3 astfel de infecții. De la cauzele care provoacă gripa și răceala la remedii și tratamente, există numeroase mituri pe care le vom demonta în următoarele rânduri. În vreme ce unele sunt inofensive, altele pot provoca simptome neplăcute, de la erupții cutanate la disconfort abdominal.


Cele mai populare mituri despre gripă și răceală

„Supa de pui te ajută să-ți revii mai repede.”1 Ce-i drept, poate exista un pic de adevăr în acest mit. Chiar dacă nu se poate vorbi despre ameliorarea simptomelor, consumul de supă este o modalitate excelentă de a rămâne hidratat. În plus, fiind o mâncare caldă și nutritivă, este bine primită de sistemul digestiv și asigură confortul la nivelul întregului organism. Probabil ești familiar cu senzația de satisfacție după ce ai terminat o supă caldă.

„Consumul de lapte îți face rău.” În timp ce laptele cu conținut mare de grăsime poate contribui la creșterea producției mucoase în gât, nu există dovezi că același efect îl are și în cazul copiilor. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care îl poți face atunci când te confrunți cu o răceală este să te menții hidratat, așa că, dacă copilul tău vrea să bea lapte când este răcit, pune-i un pahar mare! Este foarte important să te asiguri că bea multe lichide când este răcit. Desigur, atât timp cât aceste lichide sunt lapte, apă, ceai, suc natural.

„Ibuprofenul sau paracetamolul vindecă răceala.”2 Pe lângă faptul că nu este adevărat, în cazul copiilor mai mici, medicamentele pentru răceală pot înrăutăți lucrurile, mascând simptomele sau având efecte secundare nedorite. Ibuprofenul poate ajuta la scăderea febrei și la confortul copiilor mai mari, dar nu îi vor face să-și revină mai repede. Aceeași situație este valabilă și în ceea ce privește antibioticele. Răceala este cauzată de virusuri, iar antibioticele funcționează numai împotriva bacteriilor; nu fac nimic pentru a ajuta la o infecție virală. De fapt, administrarea unui antibiotic atunci când ai o răceală virală riscă să înrăutățească lucrurile: posibil să ajungi să suferi de stomac deranjat, diaree, erupții cutanate și creșterea riscului de a dezvolta rezistență bacteriană.

„Ieșitul în frig cu părul umed provocă răceală.”3 Probabil să fi auzit asta de la mama ta când erai copil și probabil să le fi spus copiilor tăi același lucru, dar adevărul este că…nu temperaturile scăzute provoacă răceala. Răcelile virale tind să fie mai frecvente în sezonul rece din alte motive. Afară este mai frig, așa că petrecem mai mult timp în interior, în contact mai strâns unul cu celălalt. Astfel, atunci când cineva strănută sau tușește, este mai probabil să fii aproape de el și să iei virusul. Bineînțeles, asta nu înseamnă că să ieși afară, la 0 grade, cu părul ud sau cu haine nepotrivite este sănătos.

Previne răceala în loc s-o tratezi

În loc să iei drept bune miturile despre gripă și răceală, să iei remedii după ureche sau să te autodiagnostichezi pe internet…cel mai indicat este să te documentezi. Fie că asta înseamnă să citești informații publicate de surse de încredere sau să consulți părerea doctorului, nu pica în capcana internetului. Sau…și mai bine decât a te documenta despre ameliorarea și tratamentul răcelii…previne-o! Alimentația bogată în fructe, legume, semințe, grăsimi sănătoase, precum și cel puțin 30 de minute de activitate fizică zilnică îți asigură un scut de protecție împotriva virusurilor.

Referințe:

(1)https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/will-chicken-soup-really-cure-your-cold
(2)https://antibiotic.ecdc.europa.eu/ro/get-informed/key-messages/mesaje-cheie-pentru-publicul-larg-automedicatia-cu-antibiotice
(3)https://www.communitycare.com/News/Health-Blog-Article?URLName=Sick-from-Cold-with-Wet-Hair

În cazul nefericit în care un membru al familiei este bolnav, se întâmplă foarte des ca toate persoanele apropiate cu care interacționează să se îmbolnăvească.

Dacă te afli într-un loc în care este o aglomerație mare de oameni, cum ar fi transportul public, școli, grădinițe sau magazine, riscul de a fi infectat cu un virus crește considerabil. ViruProtect Stada poate dezactiva virusurile care se află pe membrana mucoasă și, prin urmare, le poate opri să pătrundă în sistemul tău și să se înmulțească.

Biroul, școala, sau grădinița sunt locuri închise, cu spațiu restrâns. Este recomandat să te protejezi atât pe tine cât și pe cei din jur.

Este util în cadrul activităților sociale: mers la restaurant, bar sau orice alte evenimente cu mai mulți oameni, atunci când este recomandat să iei măsuri de prevenție.

În anumite situații riscul de a lua o răceală este ridicat. ViruProtect te ajută.

În anumite situații riscul de a lua o răceală este ridicat. ViruProtect te ajută.