logo

O INOVAȚIE ABSOLUTĂ

DEZACTIVEAZĂ CELE MAI FRECVENTE VIRUSURI DE RĂCEALĂ ȘI GRIPĂ!

Viruprotect: Răceala de vară. Cum tratezi răceala din mijlocul verii?

ViruProtect > ViruProtect  > Viruprotect: Răceala de vară. Cum tratezi răceala din mijlocul verii?

Viruprotect: Răceala de vară. Cum tratezi răceala din mijlocul verii?

Chiar dacă în sezonul rece apar cele mai multe cazuri de răceli, virusurile care determină apariția acestora sunt prezente și vara, de aceea sunt înregistrate îmbolnăviri și când temperaturile sunt ridicate. Simptomele de răceală pot fi provocate de peste 200 de virusuri diferite, arată https://newsinhealth.nih.gov. Află care sunt diferențele dintre răcelile de vară și cele de iarnă, cum previi îmbolnăvirile în timpul verii și cum le tratezi.

 

Diferența dintre răceala de iarnă și răceala de vară

Atât răcelile din timpul verii, cât și cele din perioada iernii sunt răceli obișnuite, adică infecții prezente la nivelul tractului respirator superior, care se manifestă în principal prin curgerea nasului, congestie nazală, durere în gât, tuse sau strănut. Răcelile mai pot fi însoțite și de febră sau dureri de cap. Totuși, agenții infecțioși predominanți ce stau la baza răcelilor din timpul verii pot fi diferiți față de cei care declanșează răcelile din timpul iernii, potrivit dr. Cameron R. Wolfe, specialist în boli infecțioase la Duke University Hospital, citat de https://health.usnews.com.

„Rinovirusurile, care declanșează 30 – 50% dintre răceli, sunt mai răspândite în timpul toamnei și al primăverii, coronavirusurile sunt cel mai active iarna, în timp ce enterovirusurile își fac simțită prezența în special în timpul verii“, precizează dr. Cameron R. Wolfe, citat de aceeași sursă. Rinovirusurile și coronavirusurile determină simptome de tract respirator superior, în timp ce entorovirusurile pot infecta țesutul din nas și gât, ochi sau sistemul digestiv. Câteva astfel de virusuri cauzează poliomielita, dar vaccinurile au ajutat la eliminarea acestei boli de pe majoritatea continentelor. Există însă mai mult de 60 de tipuri de enterovirusuri non-polio – ele se clasează pe locul doi în topul celor mai obișnuite virusuri care infectează oamenii, după rinovirusuri. Însă doar jumătate dintre purtătorii acestui virus ajung să se îmbolnăvească.

Răceala de vară – simptome

De obicei, simptomele răcelilor de vară sunt similare cu cele ale răcelilor de iarnă. Acestea includ:

  • Tuse
  • strănut
  • Scurgere/congestie nazală
  • Dureri de cap
  • Presiune la nivelul sinusurilor sau al capului
  • Nivel scăzut de energie
  • Durere în gât
  • Dureri de mușchi

Cele mai multe răceli de iarnă nu provoacă febră, mai ales în rândul adulților, dar răceala de vară cauzată de enterovirusuri se poate manifesta și prin apariția febrei. În ambele tipuri de răceli, simptomele durează de obicei câteva zile.

Cum previi răceala de vară

Ce putem face pentru a ține la distanță răceala de vară și a ne bucura astfel de tot ce ne oferă sezonul cald? Potrivit www.medicalnewstoday.com, iată un to-do list ce te poate feri de îmbolnăvire:

  • Spală-te frecvent pe mâini, în special înainte să mănânci, să gătești sau să îți atingi fața
  • Izolează-te de la apariția primelor simptome de răceală
  • Tușește sau strănută într-un șervețel
  • Evită piscinele publice în special dacă sistemul tău imunitar este slăbit
  • Dezinfectează suprafețele care ar fi putut intra în contact cu o persoană infectată.

Cum tratezi răceala de vară

Există numeroase mituri despre răceala și gripă, care ne pot influența în alegerea unei metode de prevenție sau de tratament. Unele dintre ele fie nu ajută deloc, fie au efecte negative. De aceea, este mai bine să ne documentăm din surse de încredere sau să cerem sfatul medicului atunci când ne confruntăm cu simptome specifice răcelii sau gripei ori când vrem să prevenim îmbolnăvirea.

Nu există medicamente care să trateze în mod specific răcelile cauzate de enterovirusurile active în special în timpul verii. Pot fi utilizate însă aceste remedii, pentru ameliorarea simptomelor:

  • Pastile și sirop pentru tuse
  • Decongestionante nazale
  • Analgezice
  • Dușuri fierbinți

În cazul copiilor și al bebelușilor, trebuie consultat întotdeauna medicul înainte de începerea unui tratament medicamentos. De asemenea, trebuie evitat amestecul tipurilor diferite de medicamente fără o recomandare medicală în acest sens.

O măsură eficientă și la îndemână menită a inhiba dezvoltarea virusurilor este spray-ul oral ViruProtect, care conține o formulă inovatoare cu glicerol și tripsină, cu ajutorul cărora virusurile de răceală și gripă sunt blocate și împiedicate să se dezvolte. Mai exact, glicerolul creează o barieră tranzitorie care captează virusurile, tripsina împiedică dezvoltarea acestora și accesul lor către celule. Rezultatul: creează o barieră ce protejează cavitatea bucală și gâtul, împiedicând astfel infectarea căilor respiratorii inferioare. Mai mult decât atât, perioada simptomatică este redusă cu până la jumătate. Spray-ul poate fi folosit și de copiii mai mari de 4 ani, fiind recomandată aceeași doză ca în cazul adulților: două pulverizări la fiecare două ore, de până la șase ori pe zi.

În cazul nefericit în care un membru al familiei este bolnav, se întâmplă foarte des ca toate persoanele apropiate cu care interacționează să se îmbolnăvească.

Dacă te afli într-un loc în care este o aglomerație mare de oameni, cum ar fi transportul public, școli, grădinițe sau magazine, riscul de a fi infectat cu un virus crește considerabil. ViruProtect Stada poate dezactiva virusurile care se află pe membrana mucoasă și, prin urmare, le poate opri să pătrundă în sistemul tău și să se înmulțească.

Biroul, școala, sau grădinița sunt locuri închise, cu spațiu restrâns. Este recomandat să te protejezi atât pe tine cât și pe cei din jur.

Este util în cadrul activităților sociale: mers la restaurant, bar sau orice alte evenimente cu mai mulți oameni, atunci când este recomandat să iei măsuri de prevenție.

În anumite situații riscul de a lua o răceală este ridicat. ViruProtect te ajută.

În anumite situații riscul de a lua o răceală este ridicat. ViruProtect te ajută.