logo

O INOVAȚIE ABSOLUTĂ

DEZACTIVEAZĂ CELE MAI FRECVENTE VIRUSURI DE RĂCEALĂ ȘI GRIPĂ!

Cum ne ferim de virozele respiratorii iarna aceasta

ViruProtect > ViruProtect  > Cum ne ferim de virozele respiratorii iarna aceasta

Cum ne ferim de virozele respiratorii iarna aceasta

Virozele respiratorii sunt afecțiuni ale căilor aeriene, cele mai întâlnite forme fiind răceala și gripa. Virozele respiratorii se răspândesc prin particule care sunt transmise de o persoană infectată prin respirație, tuse sau strănut sau prin atingerea unor suprafețe contaminate. Află mai departe cum recunoaștem o viroză respiratorie, ce efecte au virozele asupra organismului și cum putem preveni îmbolnăvirea!

Cum recunoaștem o viroză respiratorie?

În sezonul rece, virozele respiratorii sunt mai frecvente decât în restul anului, deoarece oamenii petrec mai mult timp în mediul interior, ceea ce permite virusurilor să se transmită cu o mai mare ușurință de la persoană la persoană. Totodată, aerul rece și uscat poate scădea rezistența la aceste virusuri, arată https://www.hopkinsmedicine.org/.

Cele mai frecvente cauze ale răcelilor comune, cele care afectează căile superioare, sunt rinovisurile și coronavirusile (dar nu SARS COV2), în timp ce virusurile gripale sunt cele ce cauzează de obicei gripa (care afectează atât căile respiratoria superioare, cât și pe cele inferioare).

Virozele respiratorii obișnuite, cum sunt infecțiile de tract respirator superior, au simptome precum rinoree, tuse, subfebrilitate și durere de gât. La copii, aceste viroze pot dura mai mult, până la 14 zile, și apar mai frecvent (o medie de 6-8 pe an), potrivit https://www.dukehealth.org/.

Gripa este o afecțiune virală ce poate avea aceleași simptome, dar deseori este însoțită de dureri musculare și de febră ridicată. Spre deosebire de infecțiile de tract respirator superior, durata gripei poate fi scurtată cu ajutorul medicamentelor antivirale.

Cum se transmit virozele?

Iată principalele modalități de transmitere ale virozelor respiratorii:

  • Prin contactul fizic dintre o persoană infectată și o persoană predispusă la infectare
  • Prin inhalarea particulelor provenite dintr-un tract superior infectat
  • Transmitere indirectă – prin contact cu o suprafață sau un obiect contaminat

Persoanele predispuse la virozele respiratorii sunt de regulă copii care intră în contact cu alți copii infectați, persoane în vârstă, cele cu afecțiuni ale inimii sau ale plămânilor sau cele cu un sistem imunitar slăbit, arată https://www.svhlunghealth.com.

Este important ca, atunci când suntem răciți, să purtăm mască și să ne spălăm pe mâini cât mai des, pentru a preveni răspândirea virusurilor și infectarea altor persoane.

Ce impact au virozele respiratorii asupra organismului?

Virozele respiratorii afectează căile respiratorii, iar cele mai frecvente simptome sunt:

  • Dureri musculare și articulare
  • Febră
  • Dureri de cap
  • Rinoree
  • Strănut
  • Dureri de gât
  • Stare de oboseală

Potrivit https://www.svhlunghealth.com, complicațiile virozelor respiratorii pot duce la:

  • Bronșiolită
  • Crupă
  • Pneumonie
  • Sinuzită

Cum putem reduce riscul de îmbolnăvire?

Una dintre cele mai la îndemână metode de a preveni riscul de îmbolnăvire cu viroze respiratorii este spălarea mâinilor în mod frecvent, mai ales după atingerea unor suprafețe ce pot fi contaminate. Alte metode de prevenție sunt:

  • Vaccinarea – vaccinul antigripal este recomandat pentru prevenirea gripei la adulți și copii
  • Purtarea măștii – este o metodă prin care poți preveni contaminarea în spațiile interioare
  • Stil de viața sănătos – alimentația echilibrată și exercițiile fizice practicate în mod constant sunt importante pentru buna funcționare a sistemului imunitar.

Pentru ameliorarea simptomelor de răceală și gripă, îți recomandăm spray-ul oral Viruprotect. Blochează cele mai frecvente virusuri de răceală și gripă și reduce cu până la jumătate perioada simptomatică.

 

Surse:

https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/winter-illness-guide

https://www.dukehealth.org/blog/it-bacterial-infection-or-virus

https://www.svhlunghealth.com.au/conditions/respiratory-viruses

În cazul nefericit în care un membru al familiei este bolnav, se întâmplă foarte des ca toate persoanele apropiate cu care interacționează să se îmbolnăvească.

Dacă te afli într-un loc în care este o aglomerație mare de oameni, cum ar fi transportul public, școli, grădinițe sau magazine, riscul de a fi infectat cu un virus crește considerabil. ViruProtect Stada poate dezactiva virusurile care se află pe membrana mucoasă și, prin urmare, le poate opri să pătrundă în sistemul tău și să se înmulțească.

Biroul, școala, sau grădinița sunt locuri închise, cu spațiu restrâns. Este recomandat să te protejezi atât pe tine cât și pe cei din jur.

Este util în cadrul activităților sociale: mers la restaurant, bar sau orice alte evenimente cu mai mulți oameni, atunci când este recomandat să iei măsuri de prevenție.

În anumite situații riscul de a lua o răceală este ridicat. ViruProtect te ajută.

În anumite situații riscul de a lua o răceală este ridicat. ViruProtect te ajută.