logo

O INOVAȚIE ABSOLUTĂ

DEZACTIVEAZĂ CELE MAI FRECVENTE VIRUSURI DE RĂCEALĂ ȘI GRIPĂ!

Cum ne întărim sistemul imunitar când se schimbă anotimpurile

ViruProtect > ViruProtect  > Cum ne întărim sistemul imunitar când se schimbă anotimpurile

Cum ne întărim sistemul imunitar când se schimbă anotimpurile

Gripa și răceala se răspândesc cu ușurință în lunile de iarnă deoarece temperaturile scăzute și lipsa de umiditate le favorizează dezvoltarea. Virusurile de gripă și răceală se răspândesc cu mai multă ușurință în spațiile închise, cum ar fi biroul unde lucrăm. „Multe virusuri se transmit prin aer prin tuse sau strănut sau prin folosirea în comun a imprimantelor, telefoanelor sau tastaturilor“, arată dr. Jesse Couk, medic infecționist în cadrul clinicii Piedmont, Georgia, citat de www.piedmont.org.

Află mai departe ce ne sfătuiesc specialiștii pentru a sta departe  de gripă și răceală la birou!

Cele mai contaminate obiecte

Majoritatea dintre noi credem că locul cel mai încărcat de microbi este baia. Dr. Couk contrazice această prejudecată, spunând: „Băile sunt curățate și dezinfectate frecvent. În schimb, trebuie să ne gândim la cele mai folosite echipamente dintr-un birou, cum ar fi computerele, clanțele ușilor sau copiatoarele“.

Virusurile care afectează tractul respirator superior și care sunt responsabile de apariția răcelii și gripei pot fi răspândite prin atingerea suprafețelor contaminate și urmată de atingerea feței, a gurii și a nasului. „Virusul gripal de pe o suprafață contaminată poate rămâne activ până la 24 de ore. De asemenea, alte virusuri enterice precum hepatita A, rotavirusul sau alte bacterii pot rămâne active pe suprafețe luni de zile“, explică dr. Couk.

Cum să te ferești de răceală și gripă la birou

Este imposibil să evităm să atingem suprafețe comune la serviciu. Mai mult decât atât, unele obiecte le atingem zilnic, chiar de mai multe ori pe zi, așa cum sunt telefoanele, copiatoarele sau clanțele. Iată ce poți face pentru a reduce riscul infecțiilor:

  1. Spală-te des pe mâini

Este important să ne spălăm pe mâini înainte să interacționăm cu alte persoane, înainte să ne atingem fața sau să mâncăm. Folosește un dezinfectat pe bază de alcool sau apă și săpun înainte și după ce folosești obiectele comune.

  1. Stai acasă dacă te simți rău

Atunci când ai simptome de gripă sau răceală, este important să iei toate măsurile pentru a nu răspândi virusul. Este indicat să rămâi acasă dacă nu te simți bine. Iar dacă ești deja la serviciu atunci când apar simptomele, acoperă-ți fața cu o mască sanitară și tușește sau strănută în pliul cotului.

  1. Dezinfectează suprafețele comune

Șterge cu un șervețel dezinfectant suprafețele pe care le-au atins și alți colegi, cum ar fi tastatura sau copiatorul. Astfel, suprafețele respective vor fi sterilizate și vei preveni răspândirea infecțiilor.

  1. Evită stresul pe cât posibil, deoarece acesta poate slăbi sistemul imunitar.

Stresul cronic poate determina creșterea nivelului de cortizol din organism, ceea ce poate împiedica răspunsul antiinflamator al organismului și poate duce la apariția infecțiilor, potrivit studiilor recente în domeniul imunologiei, arată health.umms.org.

O modalitate ușoară prin care poți sta la distanță de răceală și gripă este folosirea spray-ului nazal ViruProtect. Conține glicerol și tripsină și are trei etape de acțiune: blochează, dezactivează și creează o barieră împotriva acestor virusuri. Se recomandă câte două pulverizări, de până la șase ori pe zi.

În cazul nefericit în care un membru al familiei este bolnav, se întâmplă foarte des ca toate persoanele apropiate cu care interacționează să se îmbolnăvească.

Dacă te afli într-un loc în care este o aglomerație mare de oameni, cum ar fi transportul public, școli, grădinițe sau magazine, riscul de a fi infectat cu un virus crește considerabil. ViruProtect Stada poate dezactiva virusurile care se află pe membrana mucoasă și, prin urmare, le poate opri să pătrundă în sistemul tău și să se înmulțească.

Biroul, școala, sau grădinița sunt locuri închise, cu spațiu restrâns. Este recomandat să te protejezi atât pe tine cât și pe cei din jur.

Este util în cadrul activităților sociale: mers la restaurant, bar sau orice alte evenimente cu mai mulți oameni, atunci când este recomandat să iei măsuri de prevenție.

În anumite situații riscul de a lua o răceală este ridicat. ViruProtect te ajută.

În anumite situații riscul de a lua o răceală este ridicat. ViruProtect te ajută.