logo

O INOVAȚIE ABSOLUTĂ

DEZACTIVEAZĂ CELE MAI FRECVENTE VIRUSURI DE RĂCEALĂ ȘI GRIPĂ!

Cum putem scăpa mai repede de răceală și gripă în sezonul rece? Mituri vs realitate

ViruProtect > ViruProtect  > Cum putem scăpa mai repede de răceală și gripă în sezonul rece? Mituri vs realitate

Cum putem scăpa mai repede de răceală și gripă în sezonul rece? Mituri vs realitate

În sezonul rece, incidența răcelilor și a gripelor este mai mare decât în restul anului. Este perioada în care suntem preocupați de metode de prevenire a îmbolnăvirii sau de ameliorare a simptomelor. În jurul acestui subiect există multe mituri legate în special de anumite alimente ce ne ajută să depășim mai repede o răceală. Află mai departe care sunt cele mai întâlnite astfel de mituri și ce măsuri sunt cu adevărat eficiente pentru ameliorarea simptomelor răcelii!

Mit 1: Vitamina C te scapă mai repede de răceală

Un studiu publicat de Institute for Quality and Efficiency in Health Care arată că administrarea de vitamina C în timpul răcelii nu va avea niciun efect, însă vitamina C consumată constant poate scurta durata simptomelor răcelii. Astfel, rețeaua Cochrane Collaboration a efectuat 29 de studii pentru a verifica dacă vitamina C ajută la prevenirea răcelii. La studii au participat peste 11.000 de copii și adulți, care consumau regulat suplimente de vitamina C de 200 mg. Cercetarea a demonstrat că administrarea de vitamina C nu previne răcelile, dar scurtează perioada bolii cu aproximativ 10 procente. Cu alte cuvinte, o răceală ce ar fi durat în mod normal 10 zile ajunge să se termine în 9 zile datorită vitaminei C, cu condiția ca administrarea să se realizeze constant, și nu doar în timpul răcelii.

Mit 2: Oțetul de mere ajută în tratarea răcelii

Unul dintre cele mai răspândite mituri legate de remediile naturale pentru răceală este cel conform căruia oțetul de mere luptă împotriva virusurilor din răceală și gripă. Potrivit unui studiu citat de medicalnewstoday.com, oțetul de mere nu este eficient împotriva gripei și virusurilor ce cauzează răceala. În schimb, cercetătorii au arătat că oțetul de mere are proprietăți antimicrobiene și că acționează cu succes împotriva bacteriilor și infecțiilor fungice.

Mit 3: Antibioticele sunt eficiente împotriva răcelii

Mulți dintre noi suntem tentați să urmăm un tratament cu antibiotice atunci când răcim. Specialiștii arată însă că antibioticele nu au efect asupra virusurilor din răceală și că acestea nu vor ajuta la ameliorarea simptomelor, arată Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor.

Alimente care ne vin în ajutor când suntem răciți

Chiar dacă, deseori, pofta de mâncare este scăzută în timpul răcelii și gripei, este important să ne menținem nivelul de energie și de nutrienți, pentru a ajuta organismul să lupte împotriva virusurilor. Iată câteva exemple de alimente care te vor ajuta să scurtezi perioada simptomelor și să te simți mai bine atunci când ești răcit!

1. Supa de pui

Este un preparat plin de vitamine, minerale și proteine, de care corpul are nevoie mai ales în perioada răcelii sau gripei. Supa de pui este, de asemenea, o sursă importantă de fluide și electroliți, care contribuie la reducerea riscului de deshidratare cauzată de vomă, diaree sau febră, arată un studiu publicat în Journal of Parenteral and Enteral Nutrition. Supa de pui poate reduce congestia, la fel ca și lichidele condimentate, arată un studiu publicat în revista Rhinology. O altă proprietate a supei de pui este conținutul său de cisteină, un aminoacid care eliberează mucusul și are proprietăți antivirale, antiinflamatorii și antioxidante, potrivit unui studiu publicat în revista Pharmacology & Therapeutics.

2. Usturoiul

Usturoiul conține compuși care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva germenilor, arată https://www.healthline.com/. Unul dintre acești compuși este alicina, substanță eliberată atunci când usturoiul este zdrobit sau mestecat. Alicina are un efect pozitiv în răspunsul organismului în fața virusurilor din răceală și gripă, arată aceeași sursă.

3. Ceaiurile

Sunt băuturile preferate de majoritatea dintre noi mai ales atunci când suntem răciți. Ceaiul cald are efect decongestionant, dar nu trebuie consumat foarte fierbinte, deoarece ar putea irita gâtul. Ceaiurile conțin polifenoli, substanțe naturale ce pot fi găsite în plante, cu rol antioxidant și antiinflamator.

O altă modalitate prin care poți lupta împotriva virusurilor din răceală și gripă este folosirea spray-ului oral ViruProtect STADA, cu glicerol și tripsină, ce contribuie la reducerea perioadei de manifestare a simptomelor.

Surse:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK279544/

https://www.medicalnewstoday.com/articles/apple-cider-vinegar-for-colds#can-it-help

https://www.healthline.com/nutrition/garlic-fights-colds-and-flu#TOC_TITLE_HDR_2

https://www.cdc.gov/antibiotic-use/colds.html#:~:text=Antibiotics%20do%20not%20work%20against,not%20help%20you%20feel%20better

În cazul nefericit în care un membru al familiei este bolnav, se întâmplă foarte des ca toate persoanele apropiate cu care interacționează să se îmbolnăvească.

Dacă te afli într-un loc în care este o aglomerație mare de oameni, cum ar fi transportul public, școli, grădinițe sau magazine, riscul de a fi infectat cu un virus crește considerabil. ViruProtect Stada poate dezactiva virusurile care se află pe membrana mucoasă și, prin urmare, le poate opri să pătrundă în sistemul tău și să se înmulțească.

Biroul, școala, sau grădinița sunt locuri închise, cu spațiu restrâns. Este recomandat să te protejezi atât pe tine cât și pe cei din jur.

Este util în cadrul activităților sociale: mers la restaurant, bar sau orice alte evenimente cu mai mulți oameni, atunci când este recomandat să iei măsuri de prevenție.

În anumite situații riscul de a lua o răceală este ridicat. ViruProtect te ajută.

În anumite situații riscul de a lua o răceală este ridicat. ViruProtect te ajută.