logo

O INOVAȚIE ABSOLUTĂ

DEZACTIVEAZĂ CELE MAI FRECVENTE VIRUSURI DE RĂCEALĂ ȘI GRIPĂ!

De ce are loc sezonul gripal iarna și nu vara?

ViruProtect > ViruProtect  > De ce are loc sezonul gripal iarna și nu vara?

De ce are loc sezonul gripal iarna și nu vara?

De ce ne punem problema vaccinării împotriva gripei în sezonul rece și nu în mai? La urma urmei, ce înseamnă un virus care trăiește într-o gazdă ce-i oferă o cameră de incubare viabilă, cu temperatură constantă de aproximativ 36 ° C, indiferent dacă afară este ger și înzăpezit sau cald și însorit? Această întrebare este una recurentă, care a răspândit confuzie de-a lungul timpului, așa că rândurile următoare își propun să îți ofere răspunsul.


Ce este gripa?

Pentru a înțelege un sezon gripal, trebuie mai întâi să înțelegem ce este gripa. Gripa este o boală respiratorie virală, cu care te confrunți după ce un virus microscopic invadează celulele corpului tău. Gripa este adesea confundată cu răceala obișnuită, din cauza similitudinii simptomelor, care pot include tuse, dureri în gât și nas înfundat. Cu toate acestea, simptomele specifice gripei sunt febra, transpirațiile reci, durerile musculare, cefaleea, starea de epuizare și chiar unele simptome gastro-intestinale, cum ar fi vărsăturile și diareea. Gripa este extrem de contagioasă. Adulții pot răspândi virusul cu o zi înainte de apariția simptomelor și până la șapte zile după manifestarea simptomelor. Gripa se răspândește de obicei prin tusea și strănutul unei persoane infectate și reprezintă un risc major pentru vârstnici sau pentru persoanele care au un sistem imunitar slăbit.

Sezonul gripal

Sezonul gripal poate începe încă din octombrie, dar de obicei nu intră în plină desfășurare până în decembrie. Sezonul gripal atinge, în general, apogeul în luna februarie și se termină în luna martie. Și totuși, o concepție comună greșită este că gripa este o consecință a temperaturii scăzute. Mai degrabă, lipsa luminii solare sau diferitele stiluri de viață pe care le abordează oamenii în lunile de iarnă sunt principalii factori care contribuie la contractarea gripei. Iată cele mai populare teorii despre motivul pentru care gripa „lovește” iarna:

  • În timpul iernii, oamenii petrec mai mult timp în interior și nu aerisesc corespunzător spațiul, astfel încât sunt mai predispuși să respire același aer cu o persoană care are gripă și, prin urmare, să contracteze virusul.
  • Zilele sunt mai scurte în timpul iernii, iar lipsa luminii solare duce la niveluri scăzute de vitamina D și melatonină. Acest lucru afectează sistemul imunitar, care la rândul său are o capacitate mai slabă de a lupta împotriva virusului.
  • Virusul gripal poate supraviețui mai bine în condiții de climă mai rece și mai uscată și, prin urmare, poate infecta mai mulți oameni.

 

Cum să te protejezi în sezonul gripal

Deși probabil contribuie și alți factori, principalul motiv pentru care avem un sezon gripal este pur și simplu faptul că virusul gripal supraviețuiește mai mult în condiții climatice de vreme rece și uscată și, astfel, are șanse mai mari de a invada și infecta organismele. Deci, pe măsură ce temperatura și umiditatea continuă să scadă, cel mai bun mod de a evita virusul este atitudinea preventivă. Aerisește frecvent încăperile locuinței tale sau ale oricărui spațiu pe care îl frecventezi, asigură-te că te îmbraci corespunzător temperaturii de afară pentru a te bucura de confort termic și investește într-un umidificator, pentru a menține umiditatea aerului pe care îl respiri. Totuși, nu uita nici de ViruProtect STADA, care, administrat de la primele simptome ale răcelii sau gripei, poate dezactiva virusurile de pe membrana mucoasă, împiedicându-le astfel multiplicarea și grăbind vindecarea. ViruProtect STADA este ideal de utilizat în cazul expunerii la virusuri, când există un risc acut de infecție: în transportul public, la serviciu, în familie sau în grupul de prieteni. ViruProtect STADA dezactivează cele mai frecvente virusuri de răceală și gripă, între care Rinovirus, Virus gripal uman de tip A, Coronavirus uman, Virus Respirator Sincițial și Adenovirus.

În cazul nefericit în care un membru al familiei este bolnav, se întâmplă foarte des ca toate persoanele apropiate cu care interacționează să se îmbolnăvească.

Dacă te afli într-un loc în care este o aglomerație mare de oameni, cum ar fi transportul public, școli, grădinițe sau magazine, riscul de a fi infectat cu un virus crește considerabil. ViruProtect Stada poate dezactiva virusurile care se află pe membrana mucoasă și, prin urmare, le poate opri să pătrundă în sistemul tău și să se înmulțească.

Biroul, școala, sau grădinița sunt locuri închise, cu spațiu restrâns. Este recomandat să te protejezi atât pe tine cât și pe cei din jur.

Este util în cadrul activităților sociale: mers la restaurant, bar sau orice alte evenimente cu mai mulți oameni, atunci când este recomandat să iei măsuri de prevenție.

În anumite situații riscul de a lua o răceală este ridicat. ViruProtect te ajută.

În anumite situații riscul de a lua o răceală este ridicat. ViruProtect te ajută.