logo

O INOVAȚIE ABSOLUTĂ

DEZACTIVEAZĂ CELE MAI FRECVENTE VIRUSURI DE RĂCEALĂ ȘI GRIPĂ!

Răceală, gripă sau Covid-19?

ViruProtect > ViruProtect  > Răceală, gripă sau Covid-19?

Răceală, gripă sau Covid-19?

Răceală, gripă, Covid-19? Probabil că în contextul actual nu mai știi să identifici simptomele sau poate chiar nu știi să le recunoști. Totuși, este important să știi diferența dintre simptomele Covid-19, ale gripei sau ale unei răceli obişnuite.

Virozele au manifestări comune în prima etapă de boală: nas înfundat, rinoree, dureri la înghițire, subfebrilitate (temperatură mai mică de 37,8). Concret, pe baza strictă a simptomelor, fără un test specific, este greu de deosebit o răceală comună de Covid-19.

Dar ce este mai exact o răceală și cum se manifestă aceasta?

În primul rând, ia aminte: răceala este o boală respiratorie mult mai ușoară decât gripa.

Acest tip de infecție poate fi foarte contagios. În plus, se pare că aproximativ 200 de virusuri par să fie responsabile de răceli. Printre cele mai frecvente se numără rinovirusul (care este cauza a 30, până la 80% dintre răceli), coronavirusurile (10-15%), adenovirusurile, enterovirusurile și multe altele. În general, ceea ce le diferențiază este modul în care sunt transmise.

Suntem destul de familiarizați cu virusurile care se transmit prin aer, adică prin tuse, picături de salivă și strănut. Însă, după cum știm cu toții, aceste virusuri pot infecta și persoanele din jur, prin contactul cu suprafețele contaminate. Din acest motiv, este esențial să nu îți atingi nasul, gura, urechile și ochii cu mâinile potențial murdare, adică după ce ai atins suprafețe, cum ar fi clanțele ușilor, obiectele din supermarket și așa mai departe.

Cât durează o răceală (dar o gripă?) și care sunt simptomele cel mai des întâlnite?

Această tulburare este de origine virală, iar simptomele pot varia de la o persoană la alta. În mod normal, infecția durează de la trei până la zece zile, dar unele simptome pot dura câteva zile în plus. Cel mai mare moment de contagiozitate apare în primele două  sau trei zile, în timp ce, după o săptămână, vei înceta să fii contagios.

Răceala provoacă simptome deranjante, iar cele mai frecvente și care au fost semnalate de cele mai multe ori de majoritatea celor trecuți prin boală sunt:

  • Nas înfundat, cunoscut și sub denumirea de congestie nazală;
  • Febra: de fapt, nu este un simptom comun (mulți experimentează răceala clasică fără febră), dar la începutul infecției este posibil să ai o temperatură ușor mai mare decât de obicei;
  • Nas care curge;
  • Durere de gât;
  • Tuse;
  • Oboseală;
  • Strănut frecvent;
  • Migrenă;
  • Dureri musculare.

În schimb, simptomele gripei pot persista de la câteva zile până la două-trei săptămâni şi pot fi mai severe. Gripa debutează mult mai violent și, de asemenea, poate duce la probleme grave de sănătate. Atunci când ai gripă și te confrunți cu simptome mai grave, este foarte important să consulți medicul, care îți va stabili tratamentul adecvat.

Ce spune specialistul? Medicii sunt de părere că cele mai frecvente simptome de răceală fac parte din răspunsul corpului nostru la virus, mai degrabă decât să reprezinte acțiunea virusului în sine.

Mai exact, iată ce se întâmplă în timp ce corpul tău luptă împotriva virusurilor:

Cum atacă virusul și cum te protejezi? Dacă unul dintre virusurile obișnuite de răceală ajunge în cavitatea bucală și în gât, el se leagă de celule. Această legătură îl va ajuta să se multiplice și să infecteze alte celule, invadând astfel cavitatea bucală și nazală.

Celulele transmit semnale de primejdie. Corpul intră în alertă și ne avertizează.La orice semn de infecție, celulele dau semnalul de alarmă trimițând mesaje sub formă de citokine, care anunță instalarea virusului de răceală. Citokinele sunt primele mesaje trimise de sistemul imunitar către corpul tău, sub formă de proteine. Celulele albe din sânge, vase și creier citesc toate aceste mesaje și se concentrează asupra zonelor afectate pentru a opri imediat virusul.

Vasele de sânge se dilată. Vasele de sânge din jurul zonei afectate se lărgesc atunci când primesc mesajul de alarmă dat de celule. Acest lucru permite să curgă mai mult sânge în zonă și să aducă mai multe celule albe pentru a combate virusul. Ca efect secundar, aceste zone vor deveni umflate, roșii și umplute cu lichid – acest efect este cunoscut și sub denumirea de inflamație, partea dureroasă a unei răceli.

Celulele albe încep să lupte. Celulele albe din sânge sunt echipa principală de luptă împotriva virusului, fiecare tip de celulă având un rol diferit. Apelate de citokine, ele măresc vasele de sânge chiar mai mult decât au făcut-o citokinele. Zona devine mai caldă, mai umedă și mai puțin confortabilă pentru virus. Unele celule albe produc anticorpi care vor viza viitoarele reinvazii ale virusului.

Eliminarea secrețiilor. Odată creat un mediu foarte dens, umed și cu presiune ridicată, nasul tău curge ca un robinet. De fapt, nasul care elimină secreții ajută corpul să se curețe de toate celulele albe utilizate, de virus și de lichid în exces. De asemenea, vei observa că secrețiile nazale își vor schimba culoarea pe parcursul perioadei de răceală. Culoarea secrețiilor nazale provine din proteina pe care o produc celulele albe pentru a combate virusul.

Veștile bune țin răceala departe

Partea bună este că virusul obişnuit nu aduce atât de multe daune asupra celulelor, aşa cum o fac alţi viruşi mai agresivi. Oricum, cel mai bine este să fii prevăzător!

Pentru a-ți ajuta corpul şi pentru a preveni apariţia unor simptome neplăcute, foloseşte ViruProtect STADA. Acesta este un spray ce se aplică exact în locul unde se găsesc și se multiplică cele mai periculoase virusuri: în cavitatea bucală și în gât.

Spray-ul acţionează în trei paşi: blochează virusul, îl dezactivează și te protejează împotriva infectării căilor respiratorii inferioare (trahee, bronhii, plămâni).

ViruProtect STADA este un spray care combină glicerolul (ingredientul care deshidratează virusurile și calmează mucoasa inflamată) și tripsina (enzima naturală extrasă din cod, care dezactivează virusurile și împiedică multiplicarea acestora). Concret, acesta dezactivează cele mai frecvente virusuri de răceala şi gripă cu până la 99,9% din încărcătura virală. Spray-ul poate fi utilizat preventiv, în cazul unei posibile expuneri la virusuri, sau la apariţia primelor semne de gripă sau răceală. Este recomandat adulților și copiilor cu vârsta de peste patru ani.

Acționează din timp și fii sănătos mereu!

În cazul nefericit în care un membru al familiei este bolnav, se întâmplă foarte des ca toate persoanele apropiate cu care interacționează să se îmbolnăvească.

Dacă te afli într-un loc în care este o aglomerație mare de oameni, cum ar fi transportul public, școli, grădinițe sau magazine, riscul de a fi infectat cu un virus crește considerabil. ViruProtect Stada poate dezactiva virusurile care se află pe membrana mucoasă și, prin urmare, le poate opri să pătrundă în sistemul tău și să se înmulțească.

Biroul, școala, sau grădinița sunt locuri închise, cu spațiu restrâns. Este recomandat să te protejezi atât pe tine cât și pe cei din jur.

Este util în cadrul activităților sociale: mers la restaurant, bar sau orice alte evenimente cu mai mulți oameni, atunci când este recomandat să iei măsuri de prevenție.

În anumite situații riscul de a lua o răceală este ridicat. ViruProtect te ajută.

În anumite situații riscul de a lua o răceală este ridicat. ViruProtect te ajută.