logo

O INOVAȚIE ABSOLUTĂ

DEZACTIVEAZĂ CELE MAI FRECVENTE VIRUSURI DE RĂCEALĂ ȘI GRIPĂ!

Răceală sau alergie? Care sunt diferențele dintre alergiile de primăvară și răceli

ViruProtect > ViruProtect  > Răceală sau alergie? Care sunt diferențele dintre alergiile de primăvară și răceli

Răceală sau alergie? Care sunt diferențele dintre alergiile de primăvară și răceli

Primăvara, diferențele de temperatură între zi și noapte pot fi destul de mari, iar pe acest fond pot apărea răceli. În acest sezon debutează însă și alergiile la polen, ale căror simptome sunt de obicei asemănătoare cu cele ale răcelilor. Află mai departe cum poți face diferența între răceala obișnuită și alergia sezonieră, astfel încât să poți lua măsurile adecvate pentru ameliorarea simptomelor!

Simptome de răceală

În medie, adulții răcesc de două sau trei ori pe an, iar copiii, de cel puțin opt ori, arată Centrul pentru prevenția și controlul bolilor SUA. Răceala este o infecție virală cu cel mai înalt grad de manifestare iarna și primăvară, astfel că în acest anotimp se suprapune cu alergiile sezoniere.

Simptomele frecvente ale răcelii sunt:

 • Durere în gât
 • Scurgeri sau congestii nazale
 • Tuse
 • Strănut
 • Dureri musculare
 • Dureri de cap

Durata obișnuită a unei răceli este cuprinsă între 7 și 10 zile, însă persoanele cu un sistem imunitar slăbit pot dezvolta afecțiuni mai grave, cum ar fi bronșita sau pneumonia.

Cum te poți proteja de răceală

Pentru a reduce riscul de îmbolnăvire, poți lua câteva măsuri foarte simple și eficiente:

 • Spală-te des pe mâini cu apă și săpun. Dacă nu ai aceste lucruri la dispoziție, poți folosi șervețele antibacteriene sau gel dezinfectant.
 • Evită să îți atingi ochii, nasul și gura înainte dacă nu ai mâinile curate. Virusurile care cauzează răceală supraviețuiesc pe mâini, iar spălatul frecvent va reduce riscul de îmbolnăvire.
 • Încearcă să eviți contactul cu persoanele răcite. Virusurile pot fi transmise de prin contactul cu persoanele răcite.

Simptome ale alergiei sezoniere

Alergiile de primăvară au simptome asemănătoare cu cele ale răcelii, deoarece organismul reacționează într-un mod similar la un factor amenințător, în cazul acesta, alergenul. De obicei, acest alergen este polenul, prezent în aer primăvara, când natura revine la viață.

Printre simptomele alergiei sezoniere se numără:

 • Mâncărime la nivelul ochilor, gurii și nasului
 • Strănut
 • Durere în gât
 • Scurgeri nazale
 • Dificultăți de respirație
 • Dureri de cap

O măsură pe care o poți lua pentru evitarea simptomelor alergiei sezoniere este de a purta mască atunci când te afli în zone cu mult polen. De asemenea, este recomandat ca în timpul sezonului de alergii să îți usuci hainele în casă, pentru a evita depunerea de polen pe acestea.

Cum diferențiezi răceala de alergie

Pentru a face diferența între răceală și alergie, trebuie să fii atent la durata simptomelor. Dacă în timpul răcelii intensitatea simptomelor scade în câteva zile, când te confrunți cu alergia de primăvară, simptomele se pot manifesta la fel de acut pe o perioadă mai mare de timp.

Febra este un alt simptom prin care poți face diferența între răceală și alergie. Aceasta poate apărea în timpul răcelii, nu și în cazul alergiei sezoniere.

Simptomele alergiei de primăvară se manifestă în jurul ochilor, nasului și gâtului, iar cele ale răcelii sunt resimțite în întregul organism. În schimb, în ambele cazuri te poți confrunta cu o stare de oboseală.

Pentru protecție în fața gripei și răcelii și scurtarea cu trei zile a perioadei bolii, îți recomandăm ViruProtect STADA, spray oral fără alcool sau conservanți.

În cazul nefericit în care un membru al familiei este bolnav, se întâmplă foarte des ca toate persoanele apropiate cu care interacționează să se îmbolnăvească.

Dacă te afli într-un loc în care este o aglomerație mare de oameni, cum ar fi transportul public, școli, grădinițe sau magazine, riscul de a fi infectat cu un virus crește considerabil. ViruProtect Stada poate dezactiva virusurile care se află pe membrana mucoasă și, prin urmare, le poate opri să pătrundă în sistemul tău și să se înmulțească.

Biroul, școala, sau grădinița sunt locuri închise, cu spațiu restrâns. Este recomandat să te protejezi atât pe tine cât și pe cei din jur.

Este util în cadrul activităților sociale: mers la restaurant, bar sau orice alte evenimente cu mai mulți oameni, atunci când este recomandat să iei măsuri de prevenție.

În anumite situații riscul de a lua o răceală este ridicat. ViruProtect te ajută.

În anumite situații riscul de a lua o răceală este ridicat. ViruProtect te ajută.